Polityka prywatno┼Ťci

Informacje og├│lne.
1. Operatorem Serwisu jest firma Zakład Prefabrykacji Żelbetowej CIS-BET, 36-062 Zaczernie 194, zwana dalej ADMINISTRATOREM.
2. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o u┼╝ytkownikach i ich zachowaniu w nast─Öpuj─ůcy spos├│b:
a. Poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje.
b. Poprzez zapisywanie w urz─ůdzeniach ko┼äcowych pliki cookie (tzw. "ciasteczka").
c. Poprzez gromadzenie log├│w serwera www

Informacja o plikach cookies.
1. Serwis korzysta z plik├│w cookies.
2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowi─ů dane informatyczne, w szczeg├│lno┼Ťci pliki tekstowe, kt├│re przechowywane s─ů w urz─ůdzeniu ko┼äcowym U┼╝ytkownika Serwisu i przeznaczone s─ů do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawieraj─ů nazw─Ö strony internetowej, z kt├│rej pochodz─ů, czas przechowywania ich na urz─ůdzeniu ko┼äcowym oraz unikalny numer.
3. Podmiotem zamieszczaj─ůcym na urz─ůdzeniu ko┼äcowym U┼╝ytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskuj─ůcym do nich dost─Öp jest Operator Serwisu.
4. Pliki cookies wykorzystywane s─ů w nast─Öpuj─ůcych celach:
a. tworzenia statystyk, kt├│re pomagaj─ů zrozumie─ç, w jaki spos├│b U┼╝ytkownicy Serwisu korzystaj─ů ze stron internetowych, co umo┼╝liwia ulepszanie ich struktury i zawarto┼Ťci;
b. utrzymanie sesji U┼╝ytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzi─Öki kt├│rej U┼╝ytkownik nie musi na ka┼╝dej podstronie Serwisu ponownie wpisywa─ç loginu i has┼éa;
c. okre┼Ťlania profilu u┼╝ytkownika w celu wy┼Ťwietlania mu dopasowanych materia┼é├│w w sieciach reklamowych, w szczeg├│lno┼Ťci sieci Google.
5. W ramach Serwisu stosowane s─ů dwa zasadnicze rodzaje plik├│w cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „sta┼ée” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” s─ů plikami tymczasowymi, kt├│re przechowywane s─ů w urz─ůdzeniu ko┼äcowym U┼╝ytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wy┼é─ůczenia oprogramowania (przegl─ůdarki internetowej). „Sta┼ée” pliki cookies przechowywane s─ů w urz─ůdzeniu ko┼äcowym U┼╝ytkownika przez czas okre┼Ťlony w parametrach plik├│w cookies lub do czasu ich usuni─Öcia przez U┼╝ytkownika.
6. Oprogramowanie do przegl─ůdania stron internetowych (przegl─ůdarka internetowa) zazwyczaj domy┼Ťlnie dopuszcza przechowywanie plik├│w cookies w urz─ůdzeniu ko┼äcowym U┼╝ytkownika. U┼╝ytkownicy Serwisu mog─ů dokona─ç zmiany ustawie┼ä w tym zakresie. Przegl─ůdarka internetowa umo┼╝liwia usuni─Öcie plik├│w cookies. Mo┼╝liwe jest tak┼╝e automatyczne blokowanie plik├│w cookies Szczeg├│┼éowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przegl─ůdarki internetowej.
7. Ograniczenia stosowania plik├│w cookies mog─ů wp┼éyn─ů─ç na niekt├│re funkcjonalno┼Ťci dost─Öpne na stronach internetowych Serwisu.
8. Pliki cookies zamieszczane w urz─ůdzeniu ko┼äcowym U┼╝ytkownika Serwisu i wykorzystywane mog─ů by─ç r├│wnie┼╝ przez wsp├│┼épracuj─ůcych z operatorem Serwisu reklamodawc├│w oraz partner├│w.
9. Zalecamy przeczytanie polityki ochrony prywatno┼Ťci tych firm, aby pozna─ç zasady korzystania z plik├│w cookie wykorzystywane w statystykach: Polityka ochrony prywatno┼Ťci Google Analytics
10. Pliki cookie mog─ů by─ç wykorzystane przez sieci reklamowe, w szczeg├│lno┼Ťci sie─ç Google, do wy┼Ťwietlenia reklam dopasowanych do sposobu, w jaki u┼╝ytkownik korzysta z Serwisu. W tym celu mog─ů zachowa─ç informacj─Ö o ┼Ťcie┼╝ce nawigacji u┼╝ytkownika lub czasie pozostawania na danej stronie.
11. W zakresie informacji o preferencjach u┼╝ytkownika gromadzonych przez sie─ç reklamow─ů Google u┼╝ytkownik mo┼╝e przegl─ůda─ç i edytowa─ç informacje wynikaj─ůce z plik├│w cookies przy pomocy narz─Ödzia: https://www.google.com/ads/preferences/

Logi serwera.
1. Informacje o niekt├│rych zachowaniach u┼╝ytkownik├│w podlegaj─ů logowaniu w warstwie serwerowej. Dane te s─ů wykorzystywane wy┼é─ůcznie w celu administrowania serwisem oraz w celu zapewnienia jak najbardziej sprawnej obs┼éugi ┼Ťwiadczonych us┼éug hostingowych.
2. Przegl─ůdane zasoby identyfikowane s─ů poprzez adresy URL. Ponadto zapisowi mog─ů podlega─ç:
a. czas nadej┼Ťcia zapytania,
b. czas wysłania odpowiedzi,
c. nazw─Ö stacji klienta – identyfikacja realizowana przez protok├│┼é HTTP,
d. informacje o b┼é─Ödach jakie nast─ůpi┼éy przy realizacji transakcji HTTP,
e. adres URL strony poprzednio odwiedzanej przez u┼╝ytkownika (referer link) – w przypadku gdy przej┼Ťcie do Serwisu nast─ůpi┼éo przez odno┼Ťnik,
f. informacje o przegl─ůdarce u┼╝ytkownika,
g. Informacje o adresie IP.
3. Dane powy┼╝sze nie s─ů kojarzone z konkretnymi osobami przegl─ůdaj─ůcymi strony.
4. Dane powy┼╝sze s─ů wykorzystywane jedynie dla cel├│w administrowania serwerem.
5. Udost─Öpnienie danych.
a. Dane podlegaj─ů udost─Öpnieniu podmiotom zewn─Ötrznym wy┼é─ůcznie w granicach prawnie dozwolonych.
b. Dane umo┼╝liwiaj─ůce identyfikacj─Ö osoby fizycznej s─ů udost─Öpniane wy┼é─ůczenie za zgod─ů tej osoby.
c. Operator mo┼╝e mie─ç obowi─ůzek udzielania informacji zebranych przez Serwis upowa┼╝nionym organom na podstawie zgodnych z prawem ┼╝─ůda┼ä w zakresie wynikaj─ůcym z ┼╝─ůdania.

Zarz─ůdzanie plikami cookies – jak w praktyce wyra┼╝a─ç i cofa─ç zgod─Ö?
1. Je┼Ťli u┼╝ytkownik nie chce otrzymywa─ç plik├│w cookies, mo┼╝e zmieni─ç ustawienia przegl─ůdarki. Zastrzegamy, ┼╝e wy┼é─ůczenie obs┼éugi plik├│w cookies niezb─Ödnych dla proces├│w uwierzytelniania, bezpiecze┼ästwa, utrzymania preferencji u┼╝ytkownika mo┼╝e utrudni─ç, a w skrajnych przypadkach mo┼╝e uniemo┼╝liwi─ç korzystanie ze stron www
2. W celu zarz─ůdzania ustawieniami cookies wybierz z listy poni┼╝ej przegl─ůdark─Ö internetow─ů/ system i post─Öpuj zgodnie z instrukcjami:
a. Internet Explorer
b. Chrome
c. Safari
d. Firefox
e. Opera
f. Android
g. Safari (iOS)
h. Windows Phone

OCHRONA DANYCH OSOBOWYCH
W niniejszym dokumencie ADMINISTRATOR przedstawia w jaki spos├│b wdra┼╝a przepisy Rozporz─ůdzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 w sprawie ochrony os├│b fizycznych w zwi─ůzku z przetwarzaniem danych osobowych i ich swobodnego przep┼éywu w odniesieniu do danych osobowych swoich kontrahent├│w i os├│b ich reprezentuj─ůcych.

Za dane osobowe uwa┼╝a si─Ö wszelkie informacje dotycz─ůce zidentyfikowanej lub mo┼╝liwej do zidentyfikowania osoby. Poprzez wyra┼╝enie zgody, zgadzasz si─Ö na zbieranie, u┼╝ywanie i dzielenie si─Ö informacjami zgodnie z Polityk─ů Prywatno┼Ťci. W przypadku zbierania i wykorzystywania danych osobowych, zachowujemy przejrzysto┼Ť─ç w zakresie podstawy i sposobu przetwarzania danych osobowych.

BEZPIECZEŃSTWO
Wdro┼╝yli┼Ťmy ┼Ťrodki, aby zabezpieczy─ç dane osobowe przed utrat─ů, kradzie┼╝─ů, niew┼éa┼Ťciwym u┼╝yciem i nieautoryzowanym dost─Öpem, ujawnieniem, zmian─ů i zniszczeniem. Wszystkie zbierane dane chronione s─ů z u┼╝yciem odpowiednich ┼Ťrodk├│w technicznych i organizacyjnych oraz procedur bezpiecze┼ästwa. Wdra┼╝amy nasze wewn─Ötrzne zasady, procedury i realizujemy szkolenia obejmuj─ůce ochron─Ö danych, ich bezpiecze┼ästwo i poufno┼Ť─ç.

PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH
ADMINISTRATOR zbiera i przetwarza dane zgodnie z i na potrzeby prowadzonej dzia┼éalno┼Ťci, w zwi─ůzku z oferowanymi i realizowanymi us┼éugami b─ůd┼║ produktami. S─ů to dane kontaktowe i osobowe niezb─Ödne do realizacji trwaj─ůcych i przysz┼éych um├│w, w tym r├│wnie┼╝ zwi─ůzane z jako┼Ťci─ů ┼Ťwiadczonych us┼éug oraz bezpiecze┼ästwem ich realizacji. ADMINISTRATOR nie zbiera i nie przetwarza innych danych, kt├│re nie s─ů konieczne do realizacji umowy. Przekazanie danych osobowych jest dobrowolne, niemniej jest warunkiem koniecznym do realizacji um├│w na us┼éugi oferowane przez ADMINISTRATORA. Analogicznie znajduje to zastosowanie w przypadku um├│w zawartych pomi─Ödzy ADMINISTRATOREM a Dostawcami.

CEL I PODSTAWA PRAWNA PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH
ADMINISTRATOR przetwarza Twoje dane osobowe, poniewa┼╝ jest to niezb─Ödne do wykonania umowy zawartej z Tob─ů lub z Twoim pracodawc─ů lub zleceniodawc─ů, w tym do:
a) ┼Ťwiadczenia, utrzymywania i ulepszania us┼éug;
b) zapewnienia w┼éa┼Ťciwej obs┼éugi Klienta;
c) obsługi zgłoszeń, które do nas kierujesz;
d) kontaktowania si─Ö z Tob─ů, w celach zwi─ůzanych ze ┼Ťwiadczeniem us┼éug;

Ponadto przetwarzanie jest niezb─Ödne dla dope┼énienia obowi─ůzku prawnego ci─ů┼╝─ůcego na ADMINISTRATORZE z tytu┼éu zrealizowanych um├│w (np. zasady podatkowe, przechowania dokument├│w i zapis├│w ksi─Ögowych), jak r├│wnie┼╝ ze wzgl─Ödu na realizacje zada┼ä zwi─ůzanych z prowadzon─ů dzia┼éalno┼Ťci─ů gospodarcz─ů w tym np. planowanie i organizacja pracy, raportowanie oraz przeprowadzanie analiz.

Przetwarzamy Twoje dane osobowe r├│wnie┼╝ na podstawie prawnie uzasadnionego interesu, kt├│rym jest:
a) prowadzenie wobec Ciebie dzia┼éa┼ä marketingowych us┼éug w┼éasnych ADMINISTRATOR w zwi─ůzku z umowami trwaj─ůcymi oraz kontynuowanymi w przysz┼éo┼Ťci.
b) kontaktowanie si─Ö z Tob─ů w celach zwi─ůzanych z dozwolonymi dzia┼éaniami marketingowymi, w szczeg├│lno┼Ťci i za Twoj─ů zgod─ů, przez e-mail;

OKRES PRZECHOWYWANIA DANYCH
Twoje dane osobowe s─ů przechowywane przez czas obowi─ůzywania umowy zawartej z Tob─ů, a tak┼╝e po jej zako┼äczeniu w celach wykonywania obowi─ůzk├│w wynikaj─ůcych z przepis├│w prawa, w tym podatkowych i rachunkowych, dochodzenia roszcze┼ä w zwi─ůzku z wykonywaniem umowy, archiwizacyjnych. Maksymalny okres przechowywania wynosi 10 lat od zako┼äczenia wykonania umowy. Dane osobowe pozyskane w celach marketingowych oraz w celach przesy┼éania informacji handlowych drog─ů elektroniczn─ů przechowywane s─ů do momentu odwo┼éania zgody przez Ciebie wobec takiego przetwarzania. Wycofanie zgody nie wp┼éywa na zgodno┼Ť─ç z prawem przetwarzania, kt├│rego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem.

PRZEKAZYWANIE DANYCH OSOBOWYCH STRONOM TRZECIM
Powierzamy dane osobowe innym podmiotom tylko w├│wczas, gdy zezwalaj─ů nam na to przepisy prawa. W odpowiednich umowach zawieramy postanowienia dotycz─ůce ┼Ťrodk├│w bezpiecze┼ästwa w celu ochrony danych i zachowania poufno┼Ťci. W zwi─ůzku z tym Twoje dane mog─ů by─ç przekazywane:
a) podmiotom wsp├│┼épracuj─ůcym z nami, kt├│re udzielaj─ů nam wsparcia przy ┼Ťwiadczeniu us┼éug i wykonuj─ů czynno┼Ťci zwi─ůzane z ich realizacj─ů;
b) podmiotom zewn─Ötrznym, kt├│re obs┼éuguj─ů i zarz─ůdzaj─ů naszymi wewn─Ötrznymi systemami IT;
c) organom nadzorczym, w odpowiedzi na ┼╝─ůdanie udzielenia informacji, je┼╝eli ujawnienie jest zgodne lub wymagane przez obowi─ůzuj─ůce prawo, regulacj─Ö, proces prawny lub wniosek rz─ůdowy;

PRZYSŁUGUJĄCE PRAWA
Zgodnie z obowi─ůzuj─ůcym prawem osoby fizyczne posiadaj─ů okre┼Ťlone prawa dotycz─ůce swoich danych osobowych, a administrator odpowiada za ich realizacj─Ö. W sytuacji, gdy ADMINISTRATOR jest administratorem danych i decyduje o sposobie i celu przetwarzania danych osobowych, informujemy o Twoich prawach:

  • Prawo dost─Öpu do danych osobowych – osoby fizyczne maj─ů prawo dost─Öpu do swoich danych, kt├│re jako administrator przechowujemy.
  • Prawo do sprostowania danych – je┼Ťli Twoje dane s─ů nieaktualne lub nieprawid┼éowe.
  • Prawo do usuni─Öcia danych – je┼Ťli Twoje dane nie b─Öd─ů ju┼╝ niezb─Ödne do cel├│w, dla kt├│rych zosta┼éy zebrane lub nie wyrazisz zgody na dalsze przetwarzanie danych.
  • Prawo do ograniczenia przetwarzania – je┼Ťli zauwa┼╝ysz, ┼╝e Twoje dane s─ů nieprawid┼éowe, s─ů przetwarzane niezgodnie z prawem, mo┼╝esz ┼╝─ůda─ç ograniczenia przetwarzania Twoich danych na czas pozwalaj─ůcy nam sprawdzi─ç prawid┼éowo┼Ť─ç tych danych lub ich zgodno┼Ťci.
  • Prawo do wniesienia sprzeciwu – w dowolnej chwili, gdy przetwarzanie Twoich danych osobowych odbywa si─Ö na podstawie prawnie uzasadnionego interesu a sprzeciw jest uzasadniony przez szczeg├│ln─ů sytuacj─Ö, w kt├│rej si─Ö znalaz┼ée┼Ť lub Twoje dane osobowe przetwarzane s─ů na potrzeby marketingu.

W przypadku wyra┼╝enia ch─Öci skorzystania z tych praw, prosimy wys┼éa─ç wiadomo┼Ť─ç na adres e-mail podany w zak┼éadce kontakt lub listownie. Masz prawo wnie┼Ť─ç skarg─Ö w zwi─ůzku z przetwarzaniem przez nas Twoich danych osobowych do organu nadzorczego, tj. Prezesa Urz─Ödu Ochrony Danych Osobowych. Wi─Öcej informacji mo┼╝na uzyska─ç na stronie www.giodo.gov.pl.

ZMIANY W POLITYCE PRYWATNO┼ÜCI
Polityka Prywatno┼Ťci wchodzi w ┼╝ycie z dniem 25 maja 2018 r. i pozostanie w mocy z zastrze┼╝eniem mo┼╝liwo┼Ťci dokonywania zmian w jej postanowieniach w przysz┼éo┼Ťci.
Zaktualizowana Polityka Prywatno┼Ťci b─Ödzie wchodzi─ç w ┼╝ycie z dniem jej opublikowania przez ADMINISTRATORA na niniejszej stronie internetowej

SKONTAKTUJ SI─ś Z NAMI
W razie jakichkolwiek pyta┼ä dotycz─ůcych Polityki Prywatno┼Ťci i przetwarzanych danych prosimy o kontakt na adres e-mail podany w zak┼éadce kontakt lub listownie.

Wycofanie zgody na przetwarzanie danych osobowych


Wycofuj─Ö zgod─Ö na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb zwi─ůzanych z przedstawieniem oferty handlowej, ew. zleceniem i realizacj─ů us┼éugi - firmie Zak┼éad Prefabrykacji ┼╗elbetowej CIS-BET, 36-062 Zaczernie 194 w rozumieniu Ustawy o ochronie danych osobowych z dnia 10 maja 2018 r. (tj. Dz. U. z 2018 r., poz. 1000) oraz od 25 maja 2018 roku - w my┼Ťl rozporz─ůdzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony os├│b fizycznych w zwi─ůzku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przep┼éywu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE.


Mo┼╝emy wyprodukowa─ç... r├│wnie┼╝ to, o czym my┼Ťlisz